Kies je taal

L'Archiduc

L'Archiduc
10152495025_82a4f89abd_b.jpg
22/02
2015
17:00

Thelonious4

De vier muzikanten van Thelonious 4 spelen hun eigen interpretatie van de muziek van Thelonious Monk. Afkomstig van verschillende muzikale achtergronden streven de bandleden altijd naar de hoogste niveau van expressie en het creëren van een uniek ensemble-sound. De mix van tenor saxofoon en elektrische jazzguitar is een verleidelijke. Met de release van 'Thelonious 4' weerspiegelt dit viertal het ware hart van Monk's, muziek.

Guillermo Celano
Gitarist en componist Guillermo Celano werd geboren in Buenos Aires (Argentinië) in 1977. Na het voltooien van zijn muzikale opleiding reisde hij naar Amsterdam waar hij zijn Master's degree in de muziek aan het Conservatorium van Amsterdam behaalde. Tijdens zijn studie nam hij lessen met verschillende muzikanten, zoals Lee Konitz, Jesse van Ruller, Maarten vd Grinten, John Ruocco en vele anderen. Als co-leider en co-producer is Guillermo gestart met de 'Celano Baggiani Group' met de drummer Marcos Baggiani. Deze groep heeft al 4 cd's uitgegeven.

Iman Spaargaren
Iman is een multi-rietblazer, arrangeur en componist. Hij studeerde o.a. bij Ferdinand Povel en Dick Oatts aan het Conservatorium van Amsterdam en met Simon Rigter en Ben van den Dungen voor zijn Masters degree bij Codarts (Conservatorium van Rotterdam). Iman heeft televisie optredens gehad met Captain Hook (VPRO's 'Vrije Geluiden'), evenals met de New Generation Big Band ('De Wereld Draait Door' en 'Een van de Acht').Iman heeft veel van zijn eigen muziek opgenomen met Captain Hook en het Europese Unie Kwartet.

Andreas Metzler
Metzler ('74,Zwitserland), heeft in 2004 zijn studies afgerond aan het Conservatorium van Amsterdam. Andreas is een actief lid van de Amsterdamse jazz scene en speelde op een aantal nationale en internationale gelegenheden met lokale en internationale musici op plaatsen zoals het BIM Huis in Amsterdam. Hij heeft zelfs de halve finale van de Nederlandse Jazz Competition in 2004 bereikt. Andreas heeft in veel verschillende groepen en stijlen gespeeld en bij vele clubs en festivals. Metzler componeert eigen stukken en arrangeert stukken van de beroemde Franse componist Erik Satie.

Jurjen Bakker
Jurjen speelt sinds zijn 7e jaar op drums en begon bij een marching band. Hij doet dit met veel plezier in o.a. het jazzkwintet Quincey. Op het Amsterdams Conservatorium had hij les van Marcel Serierse en Martijn Vink en deed masterclasses bij o.a. Bill Stewart, Jack DeJohnette en Ari Hoenig. Jurjen en Iman Spaargaren deden in 2006 mee aan de Dutch Jazzcompetition met respectievelijk Quincey en Captain Hook. Terwijl Iman bleef steken in de halve finale, bereikte Jurjen de finale op het North Sea Jazzfestival!

Prijs: € 10